Lunch

V 49

Pris 135:-

Måndag

Ungersk gulasch med paprika, lök, citroncrème och ris.

Vinpocherad sejfilé med saffranssås, sparris, champinjoner och kokt potatis.

Dragonkyckling med grönsaker, vitt vin, persilja och basmatiris.

Pasta med skinka, ärtor, champinjoner, grädde, tomat och parmesanost.

Veg: Indisk linsgryta med blomkål, potatis och kardemummaris.

Elever:

Kycklingfilé med dragonsås och basmatiris.

Kockens val.

TISDAG

Raggmunkar med stekt rimmat fläsk & lingonsylt.

Stekt fläsk med löksås eller bruna bönor och kokt potatis.

Skärgårdsgryta med räkor, musslor, kräftstjärtar, kokt potatis & vitlöksskorpa.

Köttfärslimpa med gräddsås, pressgurka, lingon och potatismos.

Prinskorv med lättstuvad spenat och stekt potatis.

Veg: Pasta med vitlök, tomatsås, kronärtskocka, zucchini, bönor, örter och syrad morot.

Elever:

Köttfärslimpa med gräddsås och stekt potatis.

Kockens val.

ONSDAG

​Hoisinmarinerad fläskkarré med purjolök, rostade sesamfrön och ris

Panerad fiskfilé med Skagencrème, citron och kokt potatis.

Lågtempererat högrev med rostad palsternacka, picklad blomkål, rödvinssås och potatismos.

Pasta med kyckling i krämig spenatsås, rucola och parmesanost.

Veg: Halloumistroganoff med grädde, tomat, linser och basmatiris.

Elever:

Kyckling med sweet- & sour sås och 

Kockens val.

TORSDAG

Ärtsoppa med fläsk eller röd linssoppa. Serveras med vaniljpannkaka, hemkokt sylt och vispad grädde

Ångad torskfilé med dill- & skaldjurssås, morotsjulienne och kokt potatis.

Pannbiff med kantarellsås, lingon och stekt potatis.

Fläsknoisette med chilibearnaisesås, rödvinssky och rostad potatis.

Veg: Rödbetor med honung, getost, matvete och valnötter.

Elever:

Tortellini med basilika- & tomatsås.

Kockens val.

FREDAG

Fläskschnitzel med ärtor, citron, sky och stekt potatis.

Ugnsbakad lax med dillhollandaisesås, sockerärtor, citron och kokt potatis.

Oxstek med picklad rödlök, friterad kapris, rödvinssky och potatisgratäng.

Pasta med scampi, tomat, grädde, paprika och persilja.

Veg: Falafel med tzatziki, tomatsås, hummus och ris.

Elever:

Hamburgare med bröd, sallad och dressing.

Kockens val.

Med reservation för ändring av menyn

Varmt välkomna önskar

personalen

​BUFFÉ: 135:-​

Vi serverar lunch mellan kl 09.00–14.00

På buffén finns det varje dag, kött, vegetariskt, fisk med mera

Köp 10 lunchkuponger

1200:-

SALLADER

Caesar

Kryddstekt kyckling, romansallad, krutonger, bacon samt parmesan

135:-​​

Räkor Eller Lax

mixsallad, champinjoner, gurka, tomat, avokado, paprika, ägg och syrad lök

135:-​​

Grekisk

​fetaost, mixsallad, kalamataoliver, mamutholiver, paprika, tomat, gurka, rödlök 

135:-​​

Halloumi

Mixsallad, gurka, tomat, paprika, lök, hummus & melon

135:-​​

Restaurang Parabolen

Org.nr:  9697201318

Rudsjöterrassen 2,
​13681 Haninge

Lillis Mob: 0704-931258

Alt. Peder: 0707-698715

Fax: 08-448 52 04