Lunch
Vecka 48
140:-
Inkl. salladsbuffé, nybakat bröd, kaffe & te
Måndag
Husets tallrik med skivad kycklingfilé, halloumi, tzatziki, hummus, honungsmelon och bulgur
Schnitzel med pommes, örtssmör, bacon- och savojkål samt kalvsky
Biff a la Lindström med rödvinsskysås, vitlökssmör och råstekt purjolökspotatis
Vintergryta med grönpeppar, morötter, grädde, pressgurka och kokt potatis
Bakad kycklingfilé med dragon-veloute, morot- och vitlöksstekta haricotsverts samt råstekt potatis
Färserad flundrafilé med hummersås, citron och kokt potatis
Smörstekt fiskfilé med skagenröra, citron och kokt potatis
Vegetarisk: Stekt halloumi med grönkålssallad, bakad morot och rostade pumpafrön
Elver: Köttbullar med stuvade makaroner
Tisdag
Husets tallrik med skivad kycklingfilé, halloumi, tzatziki, hummus, honungsmelon och bulgur
Raggmunkar med stekt fläsk och lingonsylt
Stekt fläsk med löksås och kokt potatis
Pannbiff med ölkokt lök, saltgurka, rårörda lingon samt potatispuré
Kyckling i dillsås med kokt potatis
Fläsknoisette ”Black n’ White” med rödvinssky, bearnaisesås och stekt potatis
Ugnsgrillad Isterband med rödbetor, senap- och persiljestuvad potatis
Vegetarisk: Fetaostgratinerade rödbetor med rostade valnötter, kapris, krutonger och basilikaaioli
Elever: Pankopanerad samt friterad kycklingbröstfilé med sötsursås och ris
Onsdag
Husets tallrik med skivad kycklingfilé, halloumi, tzatziki, hummus, honungsmelon och bulgur
Smörstekt strömmingsfilé med skirat smör, citron och potatismos
Pankopanerad Flundrafilé med Västkuströra, dillslungad potatis, citron och kokt potatis
Nattbakad Angushögrev med vitlöksfrästa champinjoner, oxsky och potatisgratäng
Korvstroganoff med basmatiris
Tempurafriterad kycklingfilé med fermenterad chilimajonnäs, asiatisk coleslaw, grillad citron och ris
Lammfärsbiffar med tzatziki, grönsaksbulgur och krämig tomatsås
Spaghetti Carbonara (bacon, grädde och svartpeppar)
Vegetarisk: Mixtallrik med avokado, melon, tzatziki, ostrullar, bulgursallad samt mango- och yoghurtdipp
Elever: Pannbiffar med grönpepparsås och stekt potatis
Torsdag
Husets tallrik med skivad kycklingfilé, halloumi, tzatziki, hummus, honungsmelon och bulgur
Ärtsoppa/Gulaschsoppa med pannkakor, sylt och grädde
Wallenbergare med gräddsås, lingonsylt och potatismos
Grillad Kycklingschnitzel med bearnaisesås, rödvinssås samt råstekt potatis
Bräck Falukorv med stuvade makaroner
Lammstek ”Provencale” med grillad tomat, haricotsverts, skysås och råstekt potatis
Pasta med fläskfilé, champinjoner, tomat, grädde, vitlök och riven ost
Laxpudding med skirat smör och citron
Brödpanerad Rödspätta med rödbetor, kapris, brynt smör, citron och kokt potatis
Vegetarisk: Friterad blomkål med vitlök, aioli och ljummen potatissallad
Elever: Spaghetti Bolognese
Fredag
Husets tallrik med skivad kycklingfilé, halloumi, tzatziki, hummus, honungsmelon och bulgur
Pljeskavica med ajvar, gräddfil, bearnaisesås, rödlök samt röstipotatis
Fläskschnitzel (mozzarellaost- och skinkfylld) med kalvsky, vitlöksfrästa haricotsverts och potatisgratäng
Skomakarlåda på noisetter med bacon- och purjolök i rödvinssås samt potatismos
Pepparrullad Fläskfilé med bearnaisesås, dragonsås, hyvlade champinjoner, stekt potatis samt vitlöksfrästa grönsaker (lök, paprika, morot och haricotsverts)
Indisk kycklinggryta ”Tikka Masala” med basmatiris
Husets fiskgryta med lax, torsk, bläckfiskringar, räkor och musslor samt saffran, aioli och vitlöksbröd
Laxfilé med dill- och citronmajonnäs samt dillslungad potatis
Vegetarisk: Pasta med champinjoner, lök, paprika, vitlök, grädde, tomat och parmesanost
Elever: Tacobuffé med tillbehör
Varje dag
Ceasarsallad – Kryddstekt kycklingfilé, romansallad, bacon, krutonger, ceasardressing & riven parmesan 145:-
Räksallad – Handskalade räkor, mixsallad, champinjoner, gurka, tomat, rödlök, paprika, ägg, avocado & Rhodeisland-dressing 145:-
Halloumisallad – Grillad Halloumi, mixsallad, tomater, sojabönor, melon, gurka & hummus 145:-
Grekisk sallad – Grekisk fetaost, mixsallad, kalamataoliver, mammutoliver, paprika, tomat, gurka samt rödlök 145:-