Lunch
Vecka 6
140:-
Inkl. salladsbuffé, nybakat bröd, kaffe & te
Måndag
Köttfärslimpa med grönpepparsås och västerbottenostsmaksatt potatismos
Fläskschnitzel med rödvinssky samt potatisgratäng
Wokad kyckling med basmatiris
Panerad rödspätta med skagenröra samt kokt potatis
Fisk Fiorentina ”spenat- och vitvinssås” och potatismos
Grillad Fläskfilé ”Black n’ White” med rödvinssås, bearnaisesås och klyftpotatis
Vegetarisk: Vegetarisk paj med tomatsallad
Elev: Pastagratäng med köttfärssås
Tisdag
Raggmunkar med stekt fläsk och lingonsylt
Stekt fläsk med löksås och kokt potatis
Wallenbergare med gräddsås, lingonsylt och potatismos
Ungersk gulasch med lök, paprika, potatis och gräddfil
Stekt abborre ”Meuniere” med brynta champinjoner, friterad grönkål, brynt smör och kokt potatis
Kokt Torsk med ägg, pepparrot, ägg och persiljesås samt kokt potatis
Kycklingfilé fylld med haloumiost, soltorkade tomater och vitlökssky
Vegetarisk: Falafel med Bulgursallad samt mynta yoghurt
Elever: Kycklingschnitzel med stekt potatis
Onsdag
Pannbiff femöring med rödvinssky, karamelliserad lök samt stekt potatis
Nattbakad Angushögrev med haricotsverts och potatisgratäng
Smörstekt strömming med potatismos och skirat smör
Pankopanerad Gösfilé med grönsaksbädd, dillmajo och kokt potatis
Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor och chipotle-rostad potatis
Vegetarisk: Medelhavsgryta med kikärtor
Elever: Köttbullar med potatismos
Torsdag
Ärtsoppa/Gulaschsoppa med pannkakor, sylt och grädde
Vildfärsbiffar med getost, rödvinssky samt rostad mandelpotatis
Pankopanerad kycklingschnitzel med rödvinssås, råstekt potatis och haricotsverts
Fläsknoisette med bearnaisesås och friterad potatis
Tacobuffé med tillbehör
Mandelpanerad Torskryggfilé med kräftskagen och kokt potatis
Vegetarisk: Champinjonomelett med tomatsallad
Elever: Kycklingfajitas med ris
Fredag
Pljeskavica med ajvar, gräddfil, bearnaisesås, rödlök samt röstipotatis
Biff ”Rydberg” med pepparrotcrème, äggula och karamelliserad lök
Kycklingfajita med tortillabröd och tillbehör
Västerbottenost- och skinkfylld Schnitzel med rödvinssky och stekt potatis
Husets fiskgryta på torsk, lax, bläckfiskringar, räkor, kräftor samt vitlöksbröd
Smörstekt Gösfilé med remouladsås och kokt potatis
Vegetarisk: Vegetarisk paj med tomatsallad
Elever: Köttfärslimpa med grönpepparsås
Varje dag
Ceasarsallad – Kryddstekt kycklingfilé, romansallad, bacon, krutonger & riven parmesan 135:-
Räksallad – Handskalade räkor, mixsallad, champinjoner, gurka, tomat, rödlök, paprika, ägg & avokado 145:-
Halloumisallad – Grillad Halloumi, mixsallad, tomater, sojabönor, melon, gurka & hummus 135:-
Grekisk sallad – Grekisk fetaost, mixsallad, kalamataoliver, mammutoliver, paprika, tomat, gurka samt rödlök 135:-