Lunch på Parabolen

Hos oss kan du äta luch varje vardag mellan kl 09.00–14.00. På buffén
finns det pasta, vegetariskt, fisk och kötträtter varje dag.

Lunch

Vecka 6
​140:-
​Inkl. salladsbuffé, nybakat bröd, kaffe & te

Måndag

Köttfärslimpa med grönpepparsås och västerbottenostsmaksatt potatismos

Fläskschnitzel med rödvinssky samt potatisgratäng

Wokad kyckling med basmatiris

Panerad rödspätta med skagenröra samt kokt potatis

Fisk Fiorentina ”spenat- och vitvinssås” och potatismos

Grillad Fläskfilé ”Black n’ White” med rödvinssås, bearnaisesås och klyftpotatis

Vegetarisk: Vegetarisk paj med tomatsallad

Elev: Pastagratäng med köttfärssås

Tisdag

Raggmunkar med stekt fläsk och lingonsylt

Stekt fläsk med löksås och kokt potatis

Wallenbergare med gräddsås, lingonsylt och potatismos

Ungersk gulasch med lök, paprika, potatis och gräddfil

Stekt abborre ”Meuniere” med brynta champinjoner, friterad grönkål, brynt smör och kokt potatis

Kokt Torsk med ägg, pepparrot, ägg och persiljesås samt kokt potatis

Kycklingfilé fylld med haloumiost, soltorkade tomater och vitlökssky

Vegetarisk: Falafel med Bulgursallad samt mynta yoghurt

Elever: Kycklingschnitzel med stekt potatis

Onsdag

Pannbiff femöring med rödvinssky, karamelliserad lök samt stekt potatis

Nattbakad Angushögrev med haricotsverts och potatisgratäng

Smörstekt strömming med potatismos och skirat smör

Pankopanerad Gösfilé med grönsaksbädd, dillmajo och kokt potatis

Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor och chipotle-rostad potatis

Vegetarisk:  Medelhavsgryta med kikärtor

Elever: Köttbullar med potatismos

Torsdag

Ärtsoppa/Gulaschsoppa med pannkakor, sylt och grädde

Vildfärsbiffar med getost, rödvinssky samt rostad mandelpotatis

Pankopanerad kycklingschnitzel med rödvinssås, råstekt potatis och haricotsverts

Fläsknoisette med bearnaisesås och friterad potatis

Tacobuffé med tillbehör

Mandelpanerad Torskryggfilé med kräftskagen och kokt potatis

Vegetarisk:  Champinjonomelett med tomatsallad

Elever: Kycklingfajitas med ris

Fredag

Pljeskavica med ajvar, gräddfil, bearnaisesås, rödlök samt röstipotatis

Biff ”Rydberg” med pepparrotcrème, äggula och karamelliserad lök

Kycklingfajita med tortillabröd och tillbehör

Västerbottenost- och skinkfylld Schnitzel med rödvinssky och stekt potatis

Husets fiskgryta på torsk, lax, bläckfiskringar, räkor, kräftor samt vitlöksbröd

Smörstekt Gösfilé med remouladsås och kokt potatis

Vegetarisk:  Vegetarisk paj med tomatsallad

Elever: Köttfärslimpa med grönpepparsås

Varje dag

Ceasarsallad​ – Kryddstekt kycklingfilé, romansallad, bacon, krutonger & riven parmesan 135:-
Räksallad – Handskalade räkor, mixsallad, champinjoner, gurka, tomat, rödlök, paprika, ägg & avokado 145:-
Halloumisallad​ – Grillad Halloumi, mixsallad, tomater, sojabönor, melon, gurka & hummus 135:-
Grekisk sallad – Grekisk fetaost, mixsallad, kalamataoliver, mammutoliver, paprika, tomat, gurka samt rödlök 135:-

Se mer av vår catering och festvåning