Lunch
Vecka 46
140:-
Inkl. salladsbuffé, nybakat bröd, kaffe & te
Måndag
Husets tallrik med skivad kycklingfilé, halloumi, tzatziki, hummus, honungsmelon och bulgur
Fläskschnitzel ”Bourguignon” med rödvinssås, sotad svamp, silver lök, haricotsverts och firterad potatis
Pankopanerad Bergtungafilé med remouladsås, citron samt kokt potatis
Mixtallrik med turkisk nötspett (Adanakebab) och kycklingspett samt bulgur, tzatziki och het tomatsås
Falukorv med stuvade makaroner
Fläsknoisetter med chilibearnaisesås och pommes frites
Indisk lammgryta med basmatiris
Vegetarisk: Bulgursallad med halloumi, rostad paprika och hummus
Elver: Indisk kycklinggryta med ris
Tisdag
Husets tallrik med skivad kycklingfilé, halloumi, tzatziki, hummus, honungsmelon och bulgur
Raggmunkar med stekt fläsk och lingonsylt
Stekt fläsk med löksås och kokt potatis
Örtkryddad pannbiff med italienskt kryddsmör, rödvinssky, rostad potatis och haricotsverts
Smörstekt Havsgösfilé med skaldjurssås, vitlöksfrästa blåmusslor, citron samt dillslungad färskpotatis
Nasi Goreng med kyckling, ananas och stekt ägg
Rödvinsbrässerad kotlett (benfri) med plommon-gräddsås, rostade rotfrukter och rostad potatis
Vegetarisk: Indisk Palak Paneer med basmatiris
Elever: Nasi Goreng på kyckling
Onsdag
Husets tallrik med skivad kycklingfilé, halloumi, tzatziki, hummus, honungsmelon och bulgur
Smörstekt strömming med skirat smör, lingonsylt, citron och potatismos
Pankopanerad Flundrafilé med Skagenröra, citron och kokt potatis
Nattbakad Angushögrev med kalvsky, krämig potatisgratäng och vitlöksfrästa haricotsverts
Färsbiffar(nöt) med svampsås, grönkål, trattkantarell, rårörda lingon samt potatispuré
Kycklingrullader (mozzarellaost- och soltorkade tomater) champinjonsås samt friterad klyftpotatis
Pasta Carbonara (Kalkon, grädde och svartpeppar) samt riven parmesan
Vegetarisk: Nudlar med sötsursås, grönsaker och friterad halloumi
Elever: Pasta Carbonara (Kalkon, grädde och svartpeppar)
Torsdag
Husets tallrik med skivad kycklingfilé, halloumi, tzatziki, hummus, honungsmelon och bulgur
Ärtsoppa/Gulaschsoppa med pannkaksbuffé, sylt och grädde
Wallenbergare med brynt smör, ärtor, lingon och potatismos
Helstekt fläskfilé ”Oscar” med bearnaisesås, marinerade kräftstjärtar, räkor, sparris, rödvinssås och örtslungad kulpotatis
Pankopanerad Kycklingschnitzel med kalvsky, bearnaisesås samt råstekt potatis
Brödpanerad Flundrafilé med remouladsås, citron samt kokt potatis
Pytt Bellman (gräddstuvad pyttipanna) med rödbetor och stekt ägg
Vegetarisk: Mixsallad med avokado, mango, grillad halloumi, balsamicovinäger samt vitlöksbröd
Elever: Kycklingschnitzel med stekt potatis
Fredag
Husets tallrik med skivad kycklingfilé, halloumi, tzatziki, hummus, honungsmelon och bulgur
Pljeskavica med ajvar, gräddfil, bearnaisesås, rödlök samt röstipotatis
Parmesanpanerad Schnitzel med örtaioli, rödvinssky, citron samt marinerad klyftpotatis
Vitlöksfrästa kycklingfilé med rosmarinsky, potatisgratäng och picklad rödlök
Husets fiskgryta på torsk, lax, bläckfiskringar, saffran, aioli och vitlöksbröd
Lax- och Scampispett med hollandaisesås, citron och dillslungad kokt potatis
Vegetarisk: Husets tallrik med halloumi, avokado, melon, hummus, tzatziki, bulgursallad och vitlöksbröd
Elever: Spaghetti Bolognese
Varje dag
Ceasarsallad – Kryddstekt kycklingfilé, romansallad, bacon, krutonger, ceasardressing & riven parmesan 145:-
Räksallad – Handskalade räkor, mixsallad, champinjoner, gurka, tomat, rödlök, paprika, ägg, avocado & Rhodeisland-dressing 145:-
Halloumisallad – Grillad Halloumi, mixsallad, tomater, sojabönor, melon, gurka & hummus 145:-
Grekisk sallad – Grekisk fetaost, mixsallad, kalamataoliver, mammutoliver, paprika, tomat, gurka samt rödlök 145:-