Lunch
Vecka 8
140:-
Inkl. salladsbuffé, nybakat bröd, kaffe & te
Måndag
Fläskschnitzel med blandsvampsås och klyftpotatis
Lammfärsbiffar med ratatouille (grönsaksröra), tzatziki och klyftpotatis
Pankopanerad Rödspätta med skagenröra och kokt potatis
Fläsknoisette ”Black n’ White” med rödvinssås, bearnaisesås och pommes frites
Isterband med senapsstuvad potatis och timjanstekta rödbetor
Chicken Thai med kokosgrädde, limeblad och basmatiris
Vegetarisk: Lasagne
Elev: Pannbiff med gräddsås och potatismos
Tisdag
Raggmunkar med stekt fläsk och lingonsylt
Stekt fläsk med löksås och kokt potatis
Wallenbergare med gräddsås, lingonsylt och potatismos
Fläskfilé ”Oscar” med kräftstjärtar, bearnaisesås samt råstekt potatis
Flygande Jakob på Kycklingfilé med chiligräddsås, jordnötter, bacon och basmatiris
Ångad Torskryggfilé med ägg, persilja och pepparrot, vitvinssås samt kokt potatis
Pankopanerad Flundrafilé med remouladsås och kokt potatis
Vegetarisk: Vegetarisk Raggmunk med gräddfil, hackad lök och stenbitsrom
Elever: Falukorv med stuvade makaroner
Onsdag
Nattbakad Angushögrev med haricotsverts, skysås och potatisgratäng
Smörstekt strömmingsfilé med potatismos och skirat smör
Skomakalåda på noisetter med bacon- och purjolök i rödvinssky samt potatismos
Falukorv med stuvade makaroner
Grekisk färsbiff med fetaost, tzatziki och klyftpotatis
Halstrad Havsabborre med citronsås och potatispuré
Chili- och currymarinerad kycklingfilé med kokosgräddsås och basmatiris
Vegetarisk: Cannelloni med tomatsås
Elever: Spaghetti Bolognese
Torsdag
Ärtsoppa/Broccolisoppa med pannkakor, sylt och grädde
Pepparstekta nötfärsbiffar med potatis och rotgrönsaksgratäng
Pankopanerad Kycklingschnitzel med bearnaisesås och rödvinssky samt råstekt potatis
Plommonfylld karré i gräddsås samt ugnsbakad potatis
Pytt i panna rödbetor och stekt ägg
Spaghetti Bolognese
Smörstekt Gösfilé med örtmajonnäs och kokt potatis
Vegetarisk: Rotfrukt pytt i panna med haloumiost
Elever: Thai kycklingcurrysås med basmatiris
Fredag
Pljeskavica med ajvar, gräddfil, bearnaisesås, rödlök samt röstipotatis
Oxfilé ”Provencale” med helstekt Oxfilé med haricotsverts, vitlökssmör och råstekt potatis
Fläsknoisette med bearnaisesås och pommes frites
Fylld Schnitzel med soltorkade tomat- och mozzarellaost med rödvinssky samt stekt potatis
Husets fiskgryta på lax, torsk, bläckfiskringar, saffran, tomatsås samt aioli och vitlöksbröd
Honungsglaserad Laxfilé med lime-mangosås samt kokt potatis
Vegetarisk: Vegetarisk paj med tomatsallad
Elever: Lasagne al Forno
Varje dag
Ceasarsallad – Kryddstekt kycklingfilé, romansallad, bacon, krutonger & riven parmesan 135:-
Räksallad – Handskalade räkor, mixsallad, champinjoner, gurka, tomat, rödlök, paprika, ägg & avokado 145:-
Halloumisallad – Grillad Halloumi, mixsallad, tomater, sojabönor, melon, gurka & hummus 135:-
Grekisk sallad – Grekisk fetaost, mixsallad, kalamataoliver, mammutoliver, paprika, tomat, gurka samt rödlök 135:-