Lunch
Vecka 3
135:-
Inkl. salladsbuffé, nybakat börd, kaffe & te
Måndag
Wienerschnitzel med skysås, citron, anjovis, kapris samt stekt potatis
Wallenbergare med gräddsås, lingonsylt och potatismos
Indisk kycklinggryta med curry, paprika, grädde och basmatiris
Fläsknoisette ’Black & White’ med rödvinssås, bearnaisesås och stekt potatis
Pankopanerad Flundrafilé med remouladsås, citron och dillkokt potatis
Sparris- och räkgratinerad Rödspätta med vitvinssås och potatispuré
Ugnsgrillad Isterband med persiljestuvad potatis och rödbetor
Vegetarisk: Grönsakspaj
Elev: Pannbiff med stekt potatis och gräddsås
Tisdag
Raggmunkar med stekt fläsk och lingonsylt
Stekt fläsk med löksås och kokt potatis
Grekisk Bifteki med tomatsås, tzatziki och råstekt potatis
Skånsk Kalops med kokt potatis
Ångad Torskrygg med ägg, pepparrot, vitvinssås samt kokt potatis
Smörstekt Bergtungafilé med dillmajo samt kokt potatis
Chilimarinerad Fläskfilé med rödvinssås, tomater samt stekt potatis
Ångbakad kyckling med curry, broccoli och basmatiris
Vegetarisk: Dagens Vegetariska
Elever: Spaghetti Bolognese
Onsdag
Nattbakad Angushögrev med kalvskysås, potatisgratäng samt haricotsverts
Cevapcici med röstipotatis, ratatouille och tzatziki
Smörstekt strömming med skirat smör, citron och potatismos
Pankopanerad Rödspätta med skagenröra, citron och kokt potatis
Panerad kycklingschnitzel med bearnaisesås, rödvinssky samt råstekt potatis
Vegetarisk: Vegetarisk pyttipanna med rödbetor och stekt ägg
Elever: Köttbullar med potatismos och gräddsås
Torsdag
Ärtsoppa/Gulaschsoppa med pannkakor, sylt och grädde
Skomakarlåda på noisetter med bacon- och purjolök i rödvinssås och potatismos
Lammfärsbiffar med råstekt potatis, tzatziki, timjan och vitlökssky
Kycklingpiccata med aioli, tomatsås och basmatiris
Vegetarisk: Ugnsrostad betor med napolitana sallad, honung, fårost och valnötter
Elever: Friterad kycklingfilé med basmatiris
Fredag
Pljeskavica med ajvar, gräddfil, bearnaisesås, rödlök samt röstipotatis
Oxfilé Black n’ White på Oxfilé, Fläskfilé, bearnaisesås, rödvinssås och potatisgratäng
Husets Fiskgryta med torsk, lax, bläckfiskringar, räkor samt aioli och krutonger
Vinkokt Lax med chablissås, dill, citron och kokt potatis
Sirapsglaserade kåldolmar
Halloumigratinerad kycklingfilé med basilika, vitlök, olivolja, rostad färskpotatis samt tomatsås
Vegetarisk: Vegetarisk paj
Elever: Pasta Carbonara med kalkon och grädde
Varje dag
Ceasarsallad – Kryddstekt kycklingfilé, romansallad, bacon, krutonger & riven parmesan 135:-
Räksallad – Handskalade räkor, mixsallad, champinjoner, gurka, tomat, rödlök, paprika, ägg & avokado 145:-
Halloumisallad – Grillad Halloumi, mixsallad, tomater, sojabönor, melon, gurka & hummus 135:-
Grekisk sallad – Grekisk fetaost, mixsallad, kalamataoliver, mammutoliver, paprika, tomat, gurka samt rödlök 135:-