Lunch på Parabolen

Hos oss kan du äta luch varje vardag mellan kl 09.00–14.00. På buffén
finns det pasta, vegetariskt, fisk och kötträtter varje dag.

Lunch

Vecka 8
​140:-
​Inkl. salladsbuffé, nybakat bröd, kaffe & te

Måndag

Fläskschnitzel med blandsvampsås och klyftpotatis

Lammfärsbiffar med ratatouille (grönsaksröra),  tzatziki och klyftpotatis

Pankopanerad Rödspätta med skagenröra och kokt potatis

Fläsknoisette ”Black n’ White” med rödvinssås, bearnaisesås och pommes frites

Isterband med senapsstuvad potatis och timjanstekta rödbetor

Chicken Thai med kokosgrädde, limeblad och basmatiris

Vegetarisk: Lasagne

Elev: Pannbiff med gräddsås och potatismos

Tisdag

Raggmunkar med stekt fläsk och lingonsylt

Stekt fläsk med löksås och kokt potatis

Wallenbergare med gräddsås, lingonsylt och potatismos

Fläskfilé ”Oscar” med kräftstjärtar, bearnaisesås samt råstekt potatis

Flygande Jakob på Kycklingfilé med chiligräddsås, jordnötter, bacon och basmatiris

Ångad Torskryggfilé med ägg, persilja och pepparrot, vitvinssås samt kokt potatis

Pankopanerad Flundrafilé med remouladsås och kokt potatis

Vegetarisk: Vegetarisk Raggmunk med gräddfil, hackad lök och stenbitsrom

Elever: Falukorv med stuvade makaroner

Onsdag

Nattbakad Angushögrev med haricotsverts, skysås och potatisgratäng

Smörstekt strömmingsfilé med potatismos och skirat smör

Skomakalåda på noisetter med bacon- och purjolök i rödvinssky samt potatismos

Falukorv med stuvade makaroner

Grekisk färsbiff med fetaost, tzatziki och klyftpotatis

Halstrad Havsabborre med citronsås och potatispuré

Chili- och currymarinerad kycklingfilé med kokosgräddsås och basmatiris

Vegetarisk:  Cannelloni med tomatsås

Elever: Spaghetti Bolognese

Torsdag

Ärtsoppa/Broccolisoppa med pannkakor, sylt och grädde

Pepparstekta nötfärsbiffar med potatis och rotgrönsaksgratäng

Pankopanerad Kycklingschnitzel med bearnaisesås och rödvinssky samt råstekt potatis

Plommonfylld karré i gräddsås samt ugnsbakad potatis

Pytt i panna rödbetor och stekt ägg

Spaghetti Bolognese

Smörstekt Gösfilé med örtmajonnäs och kokt potatis

Vegetarisk:  Rotfrukt pytt i panna med haloumiost

Elever: Thai kycklingcurrysås med basmatiris

Fredag

Pljeskavica med ajvar, gräddfil, bearnaisesås, rödlök samt röstipotatis

Oxfilé ”Provencale” med helstekt Oxfilé med haricotsverts, vitlökssmör och råstekt potatis

Fläsknoisette med bearnaisesås och pommes frites

Fylld Schnitzel med soltorkade tomat- och mozzarellaost med rödvinssky samt stekt potatis

Husets fiskgryta på lax, torsk, bläckfiskringar, saffran, tomatsås samt aioli och vitlöksbröd

Honungsglaserad Laxfilé med lime-mangosås samt kokt potatis

Vegetarisk:  Vegetarisk paj med tomatsallad

Elever: Lasagne al Forno

Varje dag

Ceasarsallad​ – Kryddstekt kycklingfilé, romansallad, bacon, krutonger & riven parmesan 135:-
Räksallad – Handskalade räkor, mixsallad, champinjoner, gurka, tomat, rödlök, paprika, ägg & avokado 145:-
Halloumisallad​ – Grillad Halloumi, mixsallad, tomater, sojabönor, melon, gurka & hummus 135:-
Grekisk sallad – Grekisk fetaost, mixsallad, kalamataoliver, mammutoliver, paprika, tomat, gurka samt rödlök 135:-

Se mer av vår catering och festvåning