Lunch på Parabolen

Hos oss kan du äta luch varje vardag mellan kl 09.00–14.00. På buffén
finns det pasta, vegetariskt, fisk och kötträtter varje dag.

Lunch

Vecka 3
​135:-
​Inkl. salladsbuffé, nybakat börd, kaffe & te

Måndag

Wienerschnitzel med skysås, citron, anjovis, kapris samt stekt potatis

Wallenbergare med gräddsås, lingonsylt och potatismos

Indisk kycklinggryta med curry, paprika, grädde och basmatiris

Fläsknoisette ’Black & White’ med rödvinssås, bearnaisesås och stekt potatis

Pankopanerad Flundrafilé med remouladsås, citron och dillkokt potatis

Sparris- och räkgratinerad Rödspätta med vitvinssås och potatispuré

Ugnsgrillad Isterband med persiljestuvad potatis och rödbetor

Vegetarisk: Grönsakspaj

Elev: Pannbiff med stekt potatis och gräddsås

Tisdag

Raggmunkar med stekt fläsk och lingonsylt

Stekt fläsk med löksås och kokt potatis

Grekisk Bifteki med tomatsås, tzatziki och råstekt potatis

Skånsk Kalops med kokt potatis

Ångad Torskrygg med ägg, pepparrot, vitvinssås samt kokt potatis

Smörstekt Bergtungafilé med dillmajo samt kokt potatis

Chilimarinerad Fläskfilé med rödvinssås, tomater samt stekt potatis

Ångbakad kyckling med curry, broccoli och basmatiris

Vegetarisk: Dagens Vegetariska

Elever: Spaghetti Bolognese

Onsdag

Nattbakad Angushögrev med kalvskysås, potatisgratäng samt haricotsverts

Cevapcici med röstipotatis, ratatouille och tzatziki

Smörstekt strömming med skirat smör, citron och potatismos

Pankopanerad Rödspätta med skagenröra, citron och kokt potatis

Panerad kycklingschnitzel med bearnaisesås, rödvinssky samt råstekt potatis

Vegetarisk:  Vegetarisk pyttipanna med rödbetor och stekt ägg

Elever: Köttbullar med potatismos och gräddsås

Torsdag

Ärtsoppa/Gulaschsoppa med pannkakor, sylt och grädde

Skomakarlåda på noisetter med bacon- och purjolök i rödvinssås och potatismos

Lammfärsbiffar med råstekt potatis, tzatziki, timjan och vitlökssky

Kycklingpiccata med aioli, tomatsås och basmatiris

Vegetarisk:  Ugnsrostad betor med napolitana sallad, honung, fårost och valnötter

Elever: Friterad kycklingfilé med basmatiris

Fredag

Pljeskavica med ajvar, gräddfil, bearnaisesås, rödlök samt röstipotatis

Oxfilé Black n’ White på Oxfilé, Fläskfilé, bearnaisesås, rödvinssås och potatisgratäng

Husets Fiskgryta med torsk, lax, bläckfiskringar, räkor samt aioli och krutonger

Vinkokt Lax med chablissås, dill, citron och kokt potatis

Sirapsglaserade kåldolmar

Halloumigratinerad kycklingfilé med basilika, vitlök, olivolja, rostad färskpotatis samt tomatsås

Vegetarisk:  Vegetarisk paj

Elever: Pasta Carbonara med kalkon och grädde

Varje dag

Ceasarsallad​ – Kryddstekt kycklingfilé, romansallad, bacon, krutonger & riven parmesan 135:-
Räksallad – Handskalade räkor, mixsallad, champinjoner, gurka, tomat, rödlök, paprika, ägg & avokado 145:-
Halloumisallad​ – Grillad Halloumi, mixsallad, tomater, sojabönor, melon, gurka & hummus 135:-
Grekisk sallad – Grekisk fetaost, mixsallad, kalamataoliver, mammutoliver, paprika, tomat, gurka samt rödlök 135:-

Se mer av vår catering och festvåning